Tastylicious

God mat från världens alla hörn...

Vanilla pannacotta with raspberries

Publicerad 2014-01-11 13:20:49 i Desert, Efterrätt,

Dags för en enkel efterrätt nu till helgen. En som innehåller så mycket smak och så mycket krämighet att man bara myser när man äter den. Jag älskar vanilj och denna levererar verkligen vanilj!
 
Ingredienser:
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl socker
  • 3 gelatinblad
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Häll grädden i en kastrull och medan den värms upp så halverar du vaniljstången och skrapar ut fröna med hjälp av en kniv. Lägg alla frön samt vaniljstången i grädden och fortsätt att värma upp. Du vill egentligen inte att grädden ska koka men du vill att den kokar upp. Häll i sockret och vispa under uppkoket. Dra av kastrullen av värmen när grädden kockat upp och plocka ur vaniljstången med hjälp av en gaffel, det är varmt! Lägg i gelatinbladen och vispa tills de har smält ordentligt. Häll upp i portionsformar och ställ i kylen, minst 2 timmar. Ta ut innan servering och dekorera med hallon.
 
//
A quick an truly yummy desert for the weekend. With flavors of true vaniljja and lots of creaminess this is one of my favorit deserts.
 
Ingredients:
  • 500 ml double cream
  • 1 vanillla pod
  • 50 g sugar
  • 3 gelatin leaves
How it's done:
First of all submerge your gelatine in cold water. Place the cream in a sauce pan and while the cream is heating up halv the vanilla pod and scrape our the inside. Place it all in the cream along with the pod. Add the sugar and keep on heating the cream till isn't just started boiling. Remove from the heat and add the gelatine and stir till it has all disolved. Remove the vanilla pod and pour the pannacotta into bowls and cool in the fridge for at least 2 hours. Before serving decorate with raspberries.
//

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

K

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela